UYAP llegal base64 character 54 Hatası ve çözüm yolları

llegal Base64 Character 54 Hatası Nasıl Çözülür?

llegal Base64 Character 54 Hatası Nasıl Çözülür

Adalet Bakanlığı'nın UYAP (Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi) sistemine giriş yaparken kullanılan UYAP Giriş programında bazı hatalar oluşmaktadır. Bu sorunlardan bir tanesi, Uyap Giriş programı çalıştırılıp, şifre girildikten sonra gelen "llegal Base64 Character 54" hatasıdır.

Hataya ilişkin çözüm önerileri aşağıdaki gibidir.

İlk olarak masa üstünüzde bulunan Uyap Giriş programını kaldırın.(Silebilirsiniz)

Daha sonra https://www.java.com/tr/download/ adresinden Java'nın son sürümünü indirip, kurulumu gerçekleştirin.

Java son sürüm kurulum aşaması bittikten sonra https://avukat.uyap.gov.tr/main/avukat/giris.jsp adresine gidin. Buradaki "Yeni UYAP Uygulaması İle Giriş" butonuna bastıktan sonra "Uyap Giriş" programını bilgisayarınıza indirip, çalıştırın. (Üzerine mouse ile sağ tuş yapıp, gelen seçeneklerden Birlikte Aç diyerek, önerilen programlardan Java seçeneğini seçip, açabilirsiniz)

Program sorunsuz olarak açılsı ise (E-imzanızın takılı olup olmadığını kontrol ediniz) tekrar şifre bilginizi girerek giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Özet ile llegal Base64 Character 54 Hatasının sebebi, bilgisayarınızdaki Java sürümünün eski olmasından kaynaklanmaktadır. Java sürümünü güncelleyerek sorunu giderebilirsiniz. Java sürümünü güncellediğiniz sorun devam ediyorsa, yukarıda belirttiğimiz Uyap Giriş programını tekrar indirerek güncel sürüm üzerinden çalıştırıp, sisteme giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

1948

uyap, illagel base64 character 54 hatası