Km'si Düşürülmüş Araç İçin Ne Yapabilirim? Haklarım Nelerdir?

Araç satışlarından sonra alıcıların yaşadıkları sorunlardan en önemlisi, satın aldıkları aracın kilometresinin düşürülmüş olmasıdır. Aracın km'sinin düşürülmüş olması,hukuki açıdan bakıldığında ayıp olarak nitelendirilir. Kilometre sayacını düşürüp de bu aracı alıcının kontrol imkanı olmayan şekilde satmak ise Türk Ceza Kanunu'na göre suçtur.

İster galeri, al-satcı, otomobil bayisi olsun, isterse sıradan bir vatandaştan satın alınmış olsun, kilometre sayacı düşürülmüş bir araç satın alan alıcılar, satış bedelinin iadesini talep edebileceği gibi, satış bedelinde indirim veya satılanın ayıpsız olanı ile değiştirilmesini de talep edebilir.

Kilometresi düşürülmüş araç satın alanların, satıcıya karşı dava açma sürecinde ki zaman aşımı 2 yıldır.

Kilometre düşürme davası ne kadar sürer?

ARAÇ KİLOMETRE DÜŞÜRME DAVASI NE KADAR SÜRER ? Araç kilometresini düşürme davası karşı tarafın direncine göre 1 yıl kadar sürebilir. İlgili süreçte aracı kullanabilirsiniz. En son dava sonuçlandığında tüm zararınız işleyecek faiz ile birlikte tahsil edilmektedir.

Yeni aldığınız aracın km'si düşürülmüş se ne yapmali?

Aracı sattığınız kişi ile anlaşmanız, ya bir miktar para ödemek ya da aracı geri alıp satış bedelini iade etmek şeklinde olacaktır. İster bir miktar para ödeyerek anlaşın isterseniz aracı geri alıp satış bedelini iade ederek anlaşın daha sonrasında aracı satın aldığınız kişiye karşı dava açmanız gerekir.

7110

km'si düşürülmüş araç, kilometresi düşürülmüş araç aldım, ne yapabilirim